Simon Mottram bygde et sykkeltøyimperium på 13 år

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
London/Geiranger

Skjeggambassadør. Den tidligere skihopperen Jonas Strømberg (33) leder sykkelbutikken Sørensen Sykler i Oslo, men er også en såkalt ambassadør for Rapha, en av mange stilbevisste og oppdaterte som bytter personlige instagrambilder mot gratis klær. – De har gått fra å være mest fokusert på designet til å lage veldig teknisk avansert og bra sykkeltøy, sier han.

Sykkeltøymerket Rapha tilbyr en komplett livsstil på to hjul – kaffebønner og hudpleieserie inkludert. Nylig ble selskapet verdsatt til over to milliarder kroner.

Instead of expressing their gratitude for the rain by getting wet, people walk around with umbrellas

Tim Krabbé, «The Rider»

Joe «Dove», som han av diskresjon vil kalles seg i Dagens Næringsliv, er blitt belønnet lidenskapelig av det sviende Nordvestlandsregnet på vei opp Dalsnibba. Det 192 centimeters lange skinnet peser seg gjennom de siste svingene til fjelltoppen ved Geirangerfjorden med et gjennompint, skjevt, engelsk tannstell. Tyske bobilturister og svenske privatbiler passerer i andre gir opp stigningen de 1500 meterne til Europas høyeste fjordutsikt, 130 kroner ved bom.

Fakta: Rapha

Sykkeltøymerke og livstilsselskap etablert i London 2004.

Grunnlagt av Simon Mottram og Luke Scheybeler.

Samarbeidet med designer Paul Smith om en kolleksjon i 2007.

Leverte sykkeltøy til Team Sky fra 2012 til 2017.

The Rapha Cycling Club (RCC) har 11.000 betalende medlemmer og 17 såkalte klubbhus rundt om i verden.

Selger sine klær på nett i over 100 land.

Ble i august 2017 solgt til amerikanske RZC Investments for 200 millioner pund.

Selv har finansmannen Joe betalt snaut 30.000 kroner for å sykle fra Åndalsnes og ned til Oslo i trupp med en bukett andre privilegerte noenogførtiåringer på fire dager. Bak ham i feltet ligger en prisbelønnet belgisk filmprodusent, en Hollywood-emigrert ålesunder, en newzealandsk arkitekt og en Shanghai-basert økonom oppvokst i Chelsea, London.