God dag. Ja, det er starten av juli og cirka en og en halv måned til seriestart i fotball rundt om i Europa, og vi har en liten nyhet til dere.

Det blir ikke corner denne sesongen.

Det er for tøffe dueller inne i feltet, det ødelegger fotballen. Spillerne er blitt atletiske og sterke, slik at duellene vinnes av dem som har trent seg sterkest. Det er ikke slik fotball skal spilles, det er ikke slik folket spiller fotball. Fotballspillere skal være som i gamle dager, halvfeite og tryne inn i et gjørmete keeperfelt i ei mølje. Det er det som er fotballens egenart.

Men hva skjer når ballen går over dødlinjen, da?

Det blir avspark fra midten, for å bevare det klassiske angrepet. Opprulling på kant og innlegg til en smålubben spiss. Det er det som er fotball.

Jaha, men nå har vi trent mye på corner og cornertrekk?

Ja ja, det var ikke så lurt, men vi kom på dette nå og måtte nesten bare sette det ut i praksis med en gang.

Hei, som dere vet er det starten av oktober og én og en halv måned til skiskytterne starter sesongen, og i den forbindelse har vi en liten nyhet til dere. Det er de siste årene blitt et voldsomt høyt nivå på standplass. Det vil derfor i år bli strafferunde også om man skyter ned alle fem blinkene for raskt. Tiden du bruker i gjennomsnitt på én strafferunde, multipliseres med faktoren 1,68. Er den såkalte rangetiden raskere enn dette, må du gå strafferunde selv om du har fullt hus.

Atte HÆ?? Vi kan ikke få strafferunde om vi skyter ned alle blinkene?

Er du klar over hvor gode dere er blitt på standplass? Dere har over halvert tida siden gamle dager, 90-tallet og tidligere. Det er ikke sånn skiskyting skal være, det er ikke skiskytings egenart. Dere skal roe ned inn mot standplass, kåle litt med geværet og skyte helt unntaksvis fullt hus. Det er det som er tradisjonell skiskyting, det må vi bevare.

Blogger Nils-Ingar Aadne
Blogger Nils-Ingar Aadne (Foto: DN)
Men nå har vi trent mye på å drille standplasstiden ned og skyte fullt hus?

Ja, akkurat det var jo litt unødvendig da, men vi kom på dette nå og måte nesten bare sette det ut i praksis med en gang.

Velkommen. Det er starten av oktober og omtrent en og en halv måned før skisesongen starter, og vi har i den forbindelse en liten nyhet til dere. Det blir ikke lov å gå med staver lenger enn 83 prosent av høyden til utøveren, med skisko på, denne sesongen.

Hæ, hvorfor ikke?

Vi, eller egentlig dere, er i ferd med å ødelegge klassisk langrenn. Dere sparker ikke ifra, vi har alltid sparket ifra i langrenn. Fraspark, det er det som ER langrenn. Det sånn folket går på ski, det er det som er tradisjonen.

Men folket kan da gå på ski med feste, det er jo vi som har utviklet oss til å bli sterke nok til å stake?

Det er det som er problemet, dere er blitt kjempegode til å stake. Jeg har aldri sett maken til staking. Dere er jo råsterke maskiner og med litt lengre staver går det fortere, også. Vi kan ikke ha det sånn. Hadde dere bare gjort som før og ikke styra med all den stakingen, ville ikke dette blitt et problem.

WHAT? Men nå har jo vi trent hønnmye med stavene vi antok vi skulle gå med til vinteren?

Ser den, og det er jo litt synd for dere, men vi kom på det nå og måtte nesten bare sette det ut i praksis med en gang. Lykke til!

Nils-Ingar Aadne (33) skal langrennssesongen 2016/17 trene og konkurrere med et profesjonelt langløpslag. Han skal delta i Visma Ski Classics, som inkluderer blant annet Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.
 

Les også: Kampen om tindenålen

Endelig i pluss etter «sabla» dyr sponsoravtale

Ekstremløper på vegetarkost  

 

Se DNtv:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.