Eiendomsutvikler Neptune Properties har forlatt eplehagene for godt og konsentrerer seg nå fullt og helt om større utbyggings­prosjekter.

– Da synes vi det er nyttig å se hvilken retning Oslos befolkning går i når det gjelder fortetting, sier administrerende direktør Tore Økseter i Neptune Properties.

Selskapet bestilte nylig en undersøkelse for å kartlegge Oslo-innbyggernes holdninger til fortetting, markagrensen og bygging i høyden.

– Undersøkelsen forteller at man både er positive til å bygge høyere og fortette, samtidig som flertallet vil beholde markagrensen. Da må man benytte bedre det arealet som er tilgjengelig, sier Økseter.

Ikke i min hage

Blant de 800 Oslo-borgerne som har svart, er 56 prosent positive til at det bygges tettere i Oslo. Det er noe større andel positive på Oslo Vest enn på Grorud, og aller mest positive til fortetting er de i indre Oslo Øst. Når det blir snakk om fortetting i eget nabolag, synker imidlertid andelen positive betydelig til 45 prosent totalt. Overraskende nok synes halvparten av vestkantbeboerne at det er greit med bygging i nabolaget, mot bare 37 prosent i Groruddalen.

– De har mer blokkbebyggelse i Groruddalen, kanskje kan det kan være en mulig forklaring, sier Økseter.

Neptune har på ti år utviklet seg fra en liten eplehageutbygger på vestkanten til et mellomstort selskap med 20 ansatte og 1200 boliger under utvikling på steder som Ensjø, Holtet og Lutvann. Selskapet har fått sin andel kjeft av sinte villanaboer som ikke har satt pris på deres byggeprosjekter.

– Når vi holder på med det vi gjør nå, så slipper vi all støyen, sier Økseter.

Han har overtatt styringen av eiendomskonsernet, mens gründerne konsentrer seg om å finne og utvikle nye prosjekter.

– Det er mye mer spennende å være med å utvikle byen og drive med store prosjekter, sier Økseter.

Venter dobling

Neptune solgte boliger for over 700 millioner kroner ifjor og har omsatt boliger for nær fire milliarder kroner siden oppstarten i 2007. Etter et knapt halvår i 2016, har selskapet allerede solgt boliger for over enn en halv milliard kroner, og forventer å omsette boliger for godt over én milliard på årsbasis.

– Utfordringen er rett og slett å ha nok å selge, sier Økseter.

 

Les også:

Salg av Ullevål er ran på høylys dag (DN+)

La 20 millioner i potten for å stoppe utbyggere (DN+)

Ekte BMW med ledning (DN+)

Krangler om festtelt på kokepunktet

 

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.