KRITISK: NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener arrangøren har gjort en for dårlig jobb med å markedsføre toppkampen mellom Tottenham og Inter i Norge.
KRITISK: NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener arrangøren har gjort en for dårlig jobb med å markedsføre toppkampen mellom Tottenham og Inter i Norge. (Foto: Mikaela Berg)
– Jeg visste de skulle spille, men ikke at det var på fredag. Det sier jo litt, for jeg er jo «relativt» fotballinteressert. Jeg vet ikke hvor mye de har markedsført det, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie noe overrasket til Dagens Næringsliv.

På fredag skal for første gang to europeiske topplag møte hverandre på norsk jord til treningskamp. Problemet er bare at billettsalget har stagnert. Trolig vil det være færre enn 10.000 betalende tilskuere på Ullevaal Stadion, når engelske Tottenham møter tradisjonsrike Inter fra Italia.

– Det vil være trist om de spiller for glisne tribuner, sier TV 2-programleder og tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt.

GLISSENT: Det er mange ledige billetter på de fargede områdene. De grå, bakerste i øverste seksjon blir trolig ikke lagt ut for salg engang.
GLISSENT: Det er mange ledige billetter på de fargede områdene. De grå, bakerste i øverste seksjon blir trolig ikke lagt ut for salg engang. (Foto: Skjermdump / Ticketmaster.no)

IKKE POPULÆRE NOK: Tottenham rager på 4. plass over flest registrerte supportere i Norge. Likevel er det langt fra nok til å fylle Ullevaal Stadion fredag. Foto: Lee Smith/Reuters/NTB
IKKE POPULÆRE NOK: Tottenham rager på 4. plass over flest registrerte supportere i Norge. Likevel er det langt fra nok til å fylle Ullevaal Stadion fredag. Foto: Lee Smith/Reuters/NTB (Foto: Reuters)
– Dyre billetter

Spesielt Tottenham har mange norske tilhengere, men det i seg selv er ikke nok til å selge unna 26.000 billetter på Norges fotballstorstue.

– De er jo store, men langt fra på størrelse med Manchester United, Liverpool og gjengen. Men jeg synes det er dyre billetter, sier Thorstvedt til Dagens Næringsliv.

Han peker på at fotballglade supportere må betale hele 600 kroner for de billigste billettene til treningskampen. Til sammenligning la Tottenham nylig ut Mesterliga-pakker - på tre hjemmekamper - hvor den billigste kostet knappe 800 kroner (70 pund).

– Dette er jo «tilbud og etterspørsel», men det kan være at prisen skremmer. Det er ganske komplekse saker, så arrangøren må nok regne på det til neste gang, forklarer Thorstvedt.

– Jeg håper folk får tak i billigere billetter. Det vil være essensielt å sette ned prisen.

MYE Å VELGE I: Torsdag var det fortsatt mange tomme seter på feltene med ledige plasser.
MYE Å VELGE I: Torsdag var det fortsatt mange tomme seter på feltene med ledige plasser. (Foto: Skjermdump / Ticketmaster.no)

Arrangøren vil imidlertid ikke være med på at prisene er for høye.

– Jeg betaler 1.000 kroner for at datteren min skal få se Justin Bieber. Det er alltid noen som reagerer på prisene. Det er også rimeligere enn da Real Madrid spilte her for fulle tribuner ifjor, sier daglig leder i Sport Executive, Sjur Mørk, til Dagens Næringsliv.

– Dessuten gir vi grupperabatt (10 billetter) ned i 400 kroner. Det er 40 prosent av hva det koster for å se Bieber i Norge. Dette er forbundet med kostnadene.

– Klubbene stiller sine beste lag. Her får publikum se om lag 20 toppspillere som deltok i EM og Copa America i sommer - stjerner som toppscoreren i Premier League (Harry Kane), årets unge spiller i England (Dele Alli) og årets keeper i EM (Hugo Lloris), forklarer Mørk videre.

KRITISERER PRISENE: Programleder og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt mener arrangøren risikerer å gå i dundrende minus med lavt billettsalg. FOTO: Erik Johansen /
KRITISERER PRISENE: Programleder og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt mener arrangøren risikerer å gå i dundrende minus med lavt billettsalg. FOTO: Erik Johansen / (Foto: NTB scanpix)
 

Mindre enn ventet

Han innrømmer imidlertid at det er solgt færre billetter enn de hadde håpet på.

– Tallene våre er interne, men vi har ikke budsjettert med fulle hus heller. Jeg mener kampen har et potensiale til å trekke mellom 15- og 20.000 mennesker. Det kan fortsatt rette seg opp før kampen starter.

– Hva betaler dere for å få Tottenham og Inter til Oslo?

– Det kan jeg ikke si. Vil du fortelle meg hva du tjener i lønn?

– Men det er snakk om millionbeløp?

– Ja.

– Kunne dere gjort billettene billigere?

– Ikke om vi skal forsvare investeringene. Det er to utenlandske lag som skal ha betalt, sier Sjur Mørk.

Tom Nordlie var trener i Vålerenga da klubben tok imot Liverpool for 16 år siden. Han forteller at arrangøren den gangen trengte 10.000 tilskuere for å dekke kostnaden med å hente engelskmennene. Med samme regnestykke i dag, betyr det at Sport Executive betaler om lag seks millioner kroner til Tottenham og Inter.

– Du bommer ikke «ti meter over mål» om du gjetter det, sier fotballeksperten lurt.

Selger ut: Arrangementansvarlig Tove Dyrhaug i Rosenborg tror på fulle tribuner når Real Madrid og Sevilla møtes i Supercup-finalen på Lerkendal 9. august. Foto: Ned Alley /
Selger ut: Arrangementansvarlig Tove Dyrhaug i Rosenborg tror på fulle tribuner når Real Madrid og Sevilla møtes i Supercup-finalen på Lerkendal 9. august. Foto: Ned Alley / (Foto: NTB scanpix)
Norsk motstand hjelper

Knappe to timer etter at dommeren har blåst sluttsignalet på Ullevaal-matta fredag, starter en annen oppvisningskamp i Stavanger. Der tar nemlig Viking imot Arsenal - en kamp som vil gå for fulle tribuner. Utsolgt blir det også når de spanske storlagene Real Madrid og Sevilla skal spille om Supercup-tittelen på Lerkendal i Trondheim 9. august.

– Det er forskjell på arrangementet vårt og en vanlig treningskamp, forklarer arrangementansvarlig i Rosenborg (RBK), Tove Dyrhaug, til Dagens Næringsliv. RBK deler ansvaret for arrangementet sammen med det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Norges Fotballforbund (NFF).

– Dessuten har vi et publikumssnitt på 19.000 tilskuere på Lerkendal i år, presiserer Dyrhaug.

Tom Nordlie og Erik Thorstvedt er enige om at Tottenham-Inter er et lite risikoprosjekt.

– Klubbene får betalt uansett, men arrangøren risikerer å gå i dundrende minus. Og hvem er det som da vil arrangere den neste kampen da, spør Thorstvedt.

– Det er nok internasjonale lag som trekker folk, men det er artigere når de spiller mot et norsk lag, sier Nordlie.


Les DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Spesialvisning ga 40 boligsalg dnPlus (DN+)

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.